Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-«ماسانوری تاکاهاشی» ملقب به «کیتارو» نوازنده و موسیقیدان ژاپنی است که در ایران طرفداران بسیاری دارد و البته به نسبت همین میزان علاقه، اجرای او در کشورمان با حاشیه‌های بسیاری نیز همراه بوده است.

پس از لغو اجرای کنسرت کیتارو در ایران که اردیبهشت سال گذشته قطعی شد، حالا چند روزی است که خبرهایی از بدهی میلیاردی مدیر برنامه‌های «کیتارو» به تهیه کننده کنسرت و پیگرد قضایی این شخص، در فضای مجازی دست به دست می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کیتارو اولین‌بار با آلبوم «جاده ابریشم» سر زبان‌ها افتاد. علت شهرت این آلبوم در ایران مستندی بود که همراه با این موسیقی به مدت پنج سال در تلویزیون به نمایش درآمد. البته این آلبوم فقط در ایران با استقبال روبه‌رو نشد، چراکه در سال ۱۹۸۶ با استقبال جهانی روبه‌رو شد. کیتارو به دنبال استقبال از آلبوم جاده ابریشم، آلبوم‌های دیگری چون «نور روح» و «ماندالا» را عرضه کرد که آنها هم در ایران با استقبال روبه‌رو شدند.

اما این محبوبیت‌ها در این سال‌ها چندان هم بی حاشیه نبوده و ارزان تمام نشده است.

حاشیه‌های برگزاری کنسرت کیتارو نخستین بار در سال ۹۰ اتفاق افتاد؛ به گونه‌ای که در آن زمان مطالبی درباره اجرای کیتارو برای پاسداشت صلح در ایران منتشر شد اما مدیر سایت رسمی کیتارو اعلام کرد: چنین خبری صحت ندارد و قرار نیست کیتارو به ایران بیاید.

همچنین شهریور سال ۹۳ خبری مبنی بر حضور کیتارو و اجرا با ارکستر سمفونیک تهران منتشر شد که پیروز ارجمند، مدیر وقت دفتر موسیقی، این خبر را تکذیب کرد و توضیح داد، قرار است جمعی از نوازندگان ارکستر سمفونیک برای اجرایی در آبان ماه این هنرمند را همراهی کنند.

سرانجام رؤیای آمدن این آهنگساز و نوازنده ژاپنی به ایران برای نخستین بار در مهر ماه سال ۹۳ برای علاقه‌مندانش محقق شد و او به مدت چهار شب در تالار وزارت کشور تهران به روی صحنه رفت؛ البته اجرای او در آن زمان هم به دور از حاشیه نبود و حتی تا بعد از برگزاری کنسرت‌ها، این حواشی همچنان جریان داشت.

پیش فروش بلیت‌های کنسرت از ۱۹ شهریور سال ۹۳ آغاز شد؛ قیمت بلیت‌ها هم از ۸۰ تا ۱۹۵ هزار تومان تعیین شده بود که در آن زمان مبلغ قابل توجهی بود ضمن اینکه بلیت‌فروشی برای این کنسرت از یک سایت مبتدی و بدون رزومه‌ی مشخص در جریان بود. در ابتدا قرار بود کیتارو ۲۳ و ۲۴ مهرماه در تالار وزارت کشور به روی صحنه برود و جمعی از نوازندگان ارکستر سمفونیک تهران او را در این کنسرت همراهی کنند. اما در حالی که فقط ۱۵ روز به زمان اعلام‌شده برای برگزاری کنسرت باقی مانده بود، نوازندگان ارکستری که قرار بود در تهران همراه کیتارو بنوازند، هنوز یک جلسه هم تمرین نکرده‌ بودند و اصلا این ارکستر مدتها بود که تعطیل شده و در حال بازسازی بود.

تهیه‌کننده‌ی کنسرت هم از فروش رفتن بیش از پنج‌هزار بلیت کنسرت خبر می داد اما در آن زمان هنوز هیچ قراردادی با نوازندگان و سایر عوامل نبسته بود.

حمید عسگری ـ رهبر وقت ارکستر ـ درباره علت تمرین نکردن نوازندگان گفته بود: منتظر هستیم که شرکت برگزارکننده‌ی کنسرت با نوازندگان قرارداد مالی ببندد که هنوز این اتفاق رخ نداده است.

و اینگونه بود که از ۱۴ مهر ۹۳، پس از بسته شدن قرارداد، تمرین‌های نوازندگان هم آغاز شد.

و البته ۱۶ مهر پرسشی دیگر به میان آمد؛ صدور ویزا.

در آن زمان با توجه به سرانجام نرسیدن برگزاری کنسرت هنرمندان مطرحی همچون کریس دی‌برگ، ریچارد کلایدرمن، مورات ککیلی و آرکادی ولدوس در ایران به رغم اعلام خبرها، احتمال می‌رفت که شاید برگزاری کنسرت کیتارو هم عملی نشود.

پرسش درباره صدور ویزای کیتارو با این پاسخ مرضیه افخم سخنگوی وقت وزارت خارجه همراه بود، «این موضوع چندان به وزارت خارجه ارتباط ندارد و باید از بخش مربوطه و حوزه‌ای که این دعوت را انجام داده، موضوع را جویا شد؛ در عین حال این موضوع قابل بررسی است.»

با وجود تمام این اما و اگرها، نوازندگان کیتارو ۲۰ مهر ماه ۹۳ و خودش یک روز بعد وارد تهران شدند.

کیتارو پس از چهار شب برگزاری کنسرت با همراهی نوازندگان ایرانی، تهران را ترک کرد اما نوازندگان ایرانی مدتی بعد به رسانه‌ها اعلام کردند که دستمزدشان تسویه نشده است. آن‌ها گفته بودند، «طبق توافقی قرار بود، نوازندگانی که در این کنسرت کیتارو را همراهی کردند، در سه قسط دستمزد خود را دریافت کنند؛ ولی با وجود این‌که حدود دو ماه از برگزاری این کنسرت گذشته، اما هنوز خبری از پرداخت اقساط به‌شکل کامل نیست.»

با تمام این مسائل، سفر کیتارو در سال ۹۳ به ایران با این خبر معاون هنری وقت همراه بود که از کیتارو قول گرفته تا او باز هم به ایران بیاید و در جشنواره موسیقی فجر همان سال اجرا داشته باشد؛ هرچند بعدها که جدول جشنواره‌ی موسیقی فجر منتشر شد، خبری از نام این هنرمند در بخش بین‌الملل جشنواره نبود.

علی مرادخانی، معاون هنری وقت، در توضیح این اتفاق گفته بود «کیتارو خوشحال می‌شود باز هم اجرایی در ایران داشته باشد. به هر حال، مسائلی هم وجود دارد که به بضاعت ما مربوط می‌شود. آن شخصی که کیتارو را به ایران دعوت کرد و اجرایی برای او گذاشت، می‌گوید که ۳۵۰ میلیون تومان بدهکار شده است. پس اول باید فکری درباره‌ی شرایط مالی کرد.»

با این حال سال ۹۶ بار دیگر اعلام شد که قرار است کیتارو در ایران به روی صحنه برود؛ کنسرتی که در ابتدا قرار بود اسفند ماه همان سال باشد اما در نهایت به اردیبهشت ۹۷ موکول شد اما پس از چند روز تاخیر، در نهایت این وعده هم عملی نشد تا درست دو روز مانده به برگزاری، رسما اعلام شود که کنسرتی در کار نیست!

میسر نشدن سفر گروه به ایران به دلیل «حضور شش آمریکایی در بین اعضای گروه کیتارو» علت این لغو برنامه اعلام و قرار شد تماشاگرانی که تمامی بلیط های کنسرت را خریداری کرده بودند از طریق سایتهای بلیط فروشی پولهایشان را پس بگیرند و گروه اجرایی هم با انتخاب سکوت، زمان برگزاری مجدد را به «روزهای بهتر» موکول کردند.

حالا پس از فراموش شدن حاشیه های سالهای ۹۳ و ۹۷، بار دیگر این موضوع به میان آمده که تهیه کننده و سرمایه گذار این کنسرت در دو سال گذشته پیگیر برگزاری مجدد و یا بازگرداندن وجه واریزی به حساب «ایچی نایتو» (منیجر کیتارو) بوده‌اند ولی این فرد به بهانه‌های مختلف (اعم از بیماری، مشکلات خانوادگی و...) پاسخگو نیست.

همچنین تهیه کنندگان کنسرت کیتارو در ایران در حال مذاکره با تیم وکلای خود در آمریکا هستند تا بتوانند خسارت وارد شده را پس از دو سال جبران کنند.

 کیتارو متولد سال ۱۹۵۳ در شهر تویوهاشی ژاپن، اولین‌بار با خرید یک گیتار و بدون هیچ معلمی نوازندگی را تجربه کرد. او که اکنون به عنوان یکی از بزرگترین آهنگسازان بزرگ جهان شناخته می‌شود، سواد موسیقی به معنای کلاسیک ندارد و به گفته خودش‌، آموخته است تنها به گوش و احساسات خود اعتماد کند.

این چهره دنیای موسیقی که اکنون ساکن شمال سانفرانسیسکو است،‌ پس از آشنایی با ساز جادویی‌ «سینتی سایزر» به طور جدی قدم به عرصه موسیقی جهان نهاد.

وی پس از آشنایی با گروه «خانواده‌ی خاور دور» و تور سراسر اروپا،‌ اولین آلبوم خود را در سال ۱۹۷۶ منتشر کرد. «داستان ماه کامل» و «بهشت» از نخستین آلبوم‌های او هستند.

او پس از همکاری در ساخت موسیقی سریال مستند «جاده ابریشم»،‌ به شهرت و محبوبیتی بین‌المللی دست پیدا کرد و سرانجام جوایز معتبر «گرمی» و «گلدن گلوب» را از آن خود کرد.

ساخت موسیقی فیلم «بهشت و زمین» به کارگردانی «اولیور استون» از کارهای کیتارو است. او تاکنون ۳۰ آلبوم منتشر کرده که بسیاری از آن‌ها جزو پرفروش‌ترین آثار موسیقی جهان بوده‌اند.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: کیتارو در ایران برگزاری کنسرت کنسرت کیتارو آن زمان ی کنسرت سال ۹۳

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۷۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«ایران‌ اکسپو» ۵ کنسرت تهران را لغو کرد

به نظر می‌رسد تعداد ۵ کنسرت در تهران که قرار بود در سالن‌های اسپیناس پالاس و میلاد نمایشگاه بین‌المللی برگزار شوند، به علت برگزاری رویداد «ایران اکسپو» در مجموعه نمایشگاه بین‌المللی لغو شدند، اگرچه که شاید بهتر بود پیش از برگزاری این رویداد تهمیدات لازم سنجیده می‌شد!

به گزارش ایسنا، رویداد «ایران اکسپو» از امروز ۸ اردیبهشت‌ آغاز شده و تا ۱۲ اردیبهشت میزبان بیش از ۲۰۰۰ نفر از ۸۰ کشور در محل نمایشگاه بین‌المللی خواهد بود. در همین راستا اما نهادهای ذی‌صلاح دستور لغو کنسرت‌های موسیقی که قرار بود از ۶ تا ۱۲ اردیبهشت در دو سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی و اسپیناس پالاس برگزار شوند را صادر کرده‌اند و بدین ترتیب برگزاری این کنسرت‌ها به تاریخ دیگری موکول شده‌ است.

کنسرت‌هایی که لغو شده‌اند شامل کنسرت‌های مهدی احمدوند پنجشنبه ۶ اردیبهشت، فرزاد فرزین جمعه ۷ اردیبهشت (اسپیناس پالاس)، معین زندی دوشنبه ۱۰ اردیبهشت، امید حاجیلی سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت، کنسرت گرشا رضایی چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت می‌شوند؛ البته اجرای ناصر زینلی که قرار بود چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت در اسپیناس پالاس برگزار شود، هنوز در وضعیت بلیت‌فروشی قرار دارد و مشخص نیست که برگزاری آن لغو می‌شود یا خیر!

زمانی که خبر لغو یک کنسرت موسیقی منتشر می‌شود، شاید اولین مقوله‌ای که به ذهن متبادر شود بحث احترام به مخاطب است؛ زیرا زمانی که یک هنرمند یا گروه موسیقی خبر برگزاری کنسرت خود را اعلام می‌کند، طرفداران او برای حضور در کنسرت برنامه‌ریزی و هزینه می‌کنند. گاه این برنامه‌ریزی‌ها برای حضور در یک کنسرت وقت و هزینه زیادی را می‌طلبد؛ چراکه به هر حال مخاطب باید چند ساعتی را برای حضور در یک کنسرت در نظر بگیرد و خرید بلیت‌ها حتی برای یک نفر هم هزینه سنگینی به همراه دارد.

با این وجود بارها شاهد بوده‌ایم که کنسرت‌های موسیقی پس از بلیت‌فروشی و در حالی که در چند قدمی برگزاری بوده‌اند، لغو شده‌اند؛ گویی که وقت و پول مردم هیچ ارزشی نداشته باشد.

برگزاری «ایران‌اکسپو» نیز رویدادی نیست که همین هفته پیش برای برگزاری آن تصمیم گرفته شده باشد که بخواهند کمتر از یک هفته مانده به برگزاری، کنسرت‌های دو سالن اسپیناس پالاس و میلاد نمایشگاه را لغو کنند. درحقیقت زمانی که قرار است بیش از  ۲هزار نفر آن هم از ۸۰ کشور جهان در یک رویداد شرکت کنند، برگزارکنندگان باید همه جوانب از محل اقامت این افراد تا ایجاد ترافیک در محل برگزاری و اطراف آن را در نظر بگیرند که نخواهند دقیقه ۹۰ پول و زمان مردم را به هیچ بشمارند و به راحتی و بدون اینکه گویا اهمیتی داشته باشد، ۵ کنسرت را لغو کنند!

اما این در حالی است که کنسرت ناصر زینلی که قرار است ۱۲ اردیبهشت برگزار شود، در حال بلیت‌فروشی است؛ اگرچه که این روز مصادف است با روز آخر «ایران اکسپو» و از آنجایی که هتل اسپیناس در محدوده برگزاری این رویداد قرار دارد و احتمالا محل اقامت تعدادی از میهمانان باشد، با هجوم مخاطبان کنسرت به سالن و با وجود فعال بودن اکسپو، ترافیک سنگینی در آن محدوده ایجاد خواهد شد. از طرفی مشخص نیست که چرا وقتی که اعلام شده تمامی کنسرت‌های دو سالن اسپیناس پالاس و میلاد نمایشگاه تا روز ۱۲ اردیبهشت باید لغو شوند، چرا این کنسرت هنوز بلیت‌فروشی می‌کند؟!

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سلین دیون در مورد بیماری عصبی نادر خود می‌گوید / از لحاظ اخلاقی زندگی کردن روز به روز سخت‌تر می‌شود!
  • این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!
  • اوج ناهماهنگی در ایران؛ چرا ناگهان پنج کنسرت لغو شد؟
  • «ایران‌ اکسپو» ۵ کنسرت تهران را لغو کرد
  • هفته گرافیک افتتاح شد/ دفاع تمام قد کلهرنیا از سیاست جدید انجمن
  • نه بایرن مونیخ و نه توماس توخل، هیچ‌کدام علاقه‌ای به ادامه دادن با یکدیگر ندارند
  • دیدار وزرای دفاع ایران و چین در حاشیه اجلاس شانگهای
  • وزیر اسرائیلی: کل غزه را نابود کنید
  • تبدیل ۴۰۰ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا (فیلم)
  • عروس بزرگ امام : نمی خواستم ازدواج کنم، قصد داشتم به درسم ادامه بدهم و به کشورهای خارجی سفر کنم؛ اما..